Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kubice se nemusí omluvit ČSSD kvůli své zprávě

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
4. února 2009
12:40

Někdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jan Kubice a ministerstvo vnitra se nemusejí omluvit sociálním demokratům kvůli takzvané Kubiceho zprávě a nemusejí jim ani zaplatit odškodné milion korun.

Kubiceho zpráva, která se dostala na veřejnost krátce před parlamentními volbami v roce 2006, hovořila o prorůstání organizovaného zločinu do státní správy. ČSSD je přesvědčena, že je vylhaná a poškodila její dobrou pověst.

Kvůli tomu pak podle Paroubka prohrála volby, a proto se soudně domáhala milionu a omluvy. Jenže soud řekl: ne! Paroubka to evidentně rozčílilo a řekl, že strana je připravena hnát spor až k Evropskému soudu pro lidská práva ve Štrasburku. V prohlášení pak ČSSD uvedla, že je verdiktem "zděšena", rozhodnutí podle ní "znamená ohrožení fungování demokratického systému".

Žalobu kvůli Kubiceho zprávě přitom nepodala pouze ČSSD, ale i Paroubek. Jednání v jeho případě však zatím nařízeno nebylo. Včerejší verdikt soudu je nepravomocný a lze se proti němu odvolat. Další ránou pro ČSSD pak bylo, že poslanci včera neschválili vznik vyšetřovací komise v souvislosti s Kubiceho zprávou.

beata ( 5. února 2009 15:42 )

Fakt je mi z toho nablití.Chudák Kubice.Ještě ho dlouho bude potrefená husa Paroubek tahat po soudech využívaje celý aparát stranických pravníků.Zatímco chudák občan Kubice bude tahán ještě leta po soudech.Všechno je naruby.Nevinní jsou trestáni (i když nyní osvobozen, na životním klidu mu dalši soudy nepřidají) a vinni s hroší kůží a hromadou drahých právníků, které si ani dotyční nemusí platit z vlastní kapsy, se potrestání stejně nedočkají.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa