Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

ČSSD žaluje Jana Kubiceho

 (Autor: Archív)
Autor: ČTK, rvs - 
4. února 2009
10:10

Pražský městský soud se začal zabývat žalobou ČSSD proti Janu Kubicemu, bývalému šéfovi Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Sociální demokracie a její předseda Jiří Paroubek tvrdí, že Kubiceho zpráva o prorůstání mafie a státní správy byla nepravdivá a stranu vážně poškodila.

ČSSD nyní od Jana Kubiceho požaduje jako odškodné milion korun. Pokud budou peníze vysouzeny, strana je údajně hodlá použít na charitu.

Jiří Paroubek, který se Kubiceho zprávou cítí být poškozen i osobně, zažaloval Kubiceho zvlášť a projednání jeho žaloby bude nařízeno samostatně.

Předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek loni při informování o podání žalob řekl, že policii a Kubiceho viní z protiprávního zásahu do politického boje ve volbách.

Kubice podle socialistů na základě nezpracovaných policejních stop obvinil ČSSD z prorůstání organizovaného zločinu do státní správy. Zpráva podle nich "hrubě ostouzela tehdejší nejsilnější vládní stranu a její představitele".

Kubice jakoukoliv snahu o poškození dobré pověsti ČSSD popírá s tím, že jeho zpráva nebyla určena ke zveřejnění. Pokud bude zbaven mlčenlivosti, je prý ochoten vypovídat.

Co obsahovala Kubiceho zpráva?

Podle dokumentu se například tehdejší premiér Paroubek, ministerstvo vnitra a policejní prezident snažili ovlivňovat vyšetřování některých případů, mimo jiné vraždy kontroverzního podnikatele Františka Mrázka či údajné korupční kauzy biolíh.

Zpráva obsahovala i pasáž, podle níž Paroubkův známý Bohumír Ďuričko "měl mít během dovolené styk se svou nezletilou dcerou, kterou má mít k dispozici i Paroubek".

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bobina ( 4. února 2009 12:53 )

On o to někdo požádal? Já se domnívám,že Paroubek žádá něco jiného ty chytrej!

krokodyl ( 4. února 2009 11:50 )

Ted se bude prosetrovat Kubiceho zorava a zjisti se ze to byla pravda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa