Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Megaskandál v ČSSD: Rath chválí Hitlera!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
24. ledna 2009
18:00

Středočeský hejtman David Rath (ČSSD) se v rozhovoru pro sobotní Lidové noviny (LN) pochvalně vyjádřil o tom, jak vůdce nacistického Německa Adolf Hitler řešil ekonomické problémy. Jaký ho stihne trest?

Rath nepřímo srovnal Hitlerovu ekonomickou politiku s tím, jak by se měla řešit současná hospodářská krize.

Na Hitlera se v minulosti v kladném smyslu odvolávali i někteří zahraniční politici, vždy to ale vyvolalo ostrou kritiku.

"Hitler řešil krizi tak, že začal zbrojit, čímž dal lidem práci a nastartoval ekonomiku! On s tím vyhrál volby! Pak to tedy vyústilo ve válku... Liberální ekonomové na tohle zapomněli. A místo toho přicházejí se svými fantasmagoriemi," řekl Rath.

Rath na sebe několika kontroverzními výroky upoutal již dříve. Svého předchůdce v křesle středočeského hejtmana Petra Benda (ODS) například počastoval výroky naznačujícími, že Bendl chtěl rozkrást středočeské nemocnice.

Na Hitlera se v minulosti v kladném smyslu odvolávali i někteří jiní politici. Mezi nejznámější patřil krajně pravicový rakouský politik Jörg Haider, který loni na podzim zahynul při automobilové nehodě.

Myslíte si, že je normální, aby vrcholný český politik chválil politiku Adolfa Hitlera? Diskutujte, zajímá nás váš názor!

zdepa ( 25. ledna 2009 23:52 )

Taková hovadina by nenapadla ani Gottwalda. V politice jsou převážně schizofrenici, kteří chorobně touží vládnout a ztrácejí nad sebou jakoukoliv kontrolu. Prohlášení Ratha je trestným činem, jde o otevřenou propagaci fašismu a je zralý na odborné vyšetření u psychiatra. Zákony by měly co nejdříve řešit podmínky možného členství v PSP a Senátu. Jinak se nám tam nastěhují zločinci, narkomani a vrazi. Už teď je složení obou komor Parlamentu zrůdné. Ještě jsem nečetl žádné prohlášení Paroubka na výroky toho zmetka.

satanek ( 25. ledna 2009 13:06 )

pane Rath ja vam musim tleskat stejne jako panu Čunkovi konecne nekdo neco rek a dela ,pryc s cikanama to je spravne ted hura na litvimov. Jako to udelal strejda Hitler vyzbrojit a hura na spinavou rasu tak to ma byt. PROTO LIDI SPOJME SE A UDELEJME NECO S TOU PAKAZI CO NAM BERE PENIZE. VYZIVAM VSECHNY HRRRRRRRRRRR NA CIKANI. VYHLASUJU VEREJNOU SOUUTEZ: SEJMI SVEHO CIKANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kukuku ( 25. ledna 2009 03:23 )

Inteligent to pochopí jako názor - krizi řešili jedni tak a jiní onak. Hňup to pochopí jako propagaci fašismu. Rath si měl uvědomit, že své odpůrce má početné a většinou z té druhé kategorie.

sarienne ( 25. ledna 2009 00:05 )

Ale tohle není o gramatice. Lidé se nechali koupit za 30korun. Je moc hezký, že u doktora nezaplatím oněch diskutabilních 30korun, ale za jakou cenu? Že nakonec zaplatím mnohem víc na daních? Ano, v některých případech, jako jsou děti, by se o tom dalo diskutovat, ale pokud si někdo pořídí dítě, má i těch blbejch 30korun na poplatek u doktora. A důchodci jsou kapitola sama pro sebe. K doktorovi si choděj jen pokecat, nafasovat delvita tašku prášků, který stejně nikdy brát nebudou, ale je to zadara. Že nedaj 30kaček teď, ale nakonec jim zmrazej komouši důchody, aby měli na zaplacení poplatků pro všechny, to už nikdo nevidí. A je jedno, jeslti jsou komunisti oranžoví nebo červení. Já osobně si myslím, že za návštěvu lékaře by se mělo platit a nemocnice by se měly zprivatizovat. Je hezký, že budu mít péči zadarmo, ale na jaké úrovni? Zařízení vyřazená před 50lety a zastaralé léky? Nikoliv, děkuji. A nezapomeňte, kolik z vás má na to, chodit na pivo a kouřit. Kolik stojí pivo a kolik cigarety? A kolik za to utratíte? A nakolik by vás ročně vyšly návštěvy u lékaře? A teď si spočítejte, kolik doopravdy zaplatíte po zrušení těchto poplatků....

Digitt ( 24. ledna 2009 23:22 )

Potvrzeno....DrAth ma jedno varle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa