Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miloš Zeman slavil s družstevníky z Hoštic

Autor: Vlaďka Hradská - 
23. ledna 2009
16:50

Fotogalerie: Miloš Zeman opustil včera svoji oblíbenou Vysočinu a vydal se na vepřové hody do Hoštic. Družstevníci z vesničky známé z Troškových komedií speciálně pro něj a členy jeho bývalé vlády připravili jihočeskou zabíjačku.

Až do pozdních nočních hodin se nad jitrnicemi, jelítky a tlačenkou společně rozplývali exministři Grégr, Zeman, poradce Šlouf a další příznivci Strany přátel Miloše Zemana.

"Dobrá jitrnice se dá jíst studená, horší se musí ohřát a tahle je vynikající. Jelítka mám rád jen teplá," vysvětlil expremiér, proč šel výhradně po jitrnicích. "Příští týden mě čeká měření cukru v krvi a určitě i dieta nařízená lékařem. Dokud tedy ještě můžu, tak si rád dám," řekl, když dostal přídavek.

Hoštickým družstevníkům tak oplatil jejich návštěvu, když za ním přijeli na Vysočinu autobusem Zemák, polepeným snímky z filmů Slunce, seno.

"Přátel není nikdy dost. Zemák chtěla koupit skupina lidí, která ho hodlala rozbít kladivem. Kladivem můžete šetrně usmrtit pašíka, ale nápad družstevníků je mnohem smysluplnější," prohlásil Zeman.


Setkáním s přáteli si dal předčasný dárek ke svému nedělnímu svátku. Se svými soukmenovci si společně připil na zdraví. K vepřovým specialitám se točila tmavá i světlá strakonická třináctka.

I když byl Miloš Zeman obklopen svými příznivci, snažil se před novináři o politice nemluvit. "Chceme si přátelsky posedět a v takovém případě jde politika stranou. Nejde o žádnou kampaň, rozhodně nechci vyvíjet žádnou iniciativu," odmítl dotaz, zda usiluje o návrat do politiky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa