Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vydírání v ČSSD? Senátor Dryml se chytil do pasti!

Vladimír Dryml
Vladimír Dryml  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
30. prosince 2008
17:37

Server iDnes.cz informoval, že figurant najatý Mladou frontou Dnes, který se vydával za bývalého policistu, zaznamenal Drymlovu snahu sehnat na svou kolegyni z ČSSD Orgoníkovou informace, jež by ji poškozovaly u vedení strany.

Podle záznamu, který server zveřejnil, Dryml tomuto člověku říká, že ví na Orgoníkovou "jednu věc". "Byla vyšetřována protikorupční službou, protože se tam nějakým způsobem jednalo o to, že na vedoucí představitele ČSSD podala nějaké trestní oznámení... Mě zajímá, jak to tehdy bylo s tím udáním na ty vedoucí činitele. Mimochodem tam figuroval údajně i Tvrdík a Paroubek. Řekl jsem vám, o čem to bylo. A já bych potřeboval vědět číslo toho spisu, jestli mi rozumíte?" ptá se Dryml na schůzce v centru Prahy 11. prosince údajného expolicisty.

Server píše, že figurant se na schůzce Drymla ptá, zda je to skutečně tak, že chce získat diskrétní informace týkající se Orgoníkové. Údajný policista to prý věděl od svého kamaráda. Podle iDnes Dryml bez zaváhání začal vysvětlovat: "Já vám řeknu proč. Protože já jsem přišel na některé věci, které jsou na tom kraji velmi zvláštní. A protože to je politická záležitost, tak musím jednat velmi opatrně." Dryml při setkání obvinil Orgoníkovou ze zneužívání veřejných peněz v Královéhradeckém kraji a naznačil také, kolik jako senátor "detektivovi" za jeho služby zaplatí.

Když Mladá fronta požádala Drymla o vyjádření k věci, senátor údajně odvolal původně přislíbenou schůzku a pak už nereagoval. Nyní pak dokonce vydal prohlášení, podle něhož je prý obětí manipulace, která má podle něj poškodit ČSSD. On prý naopak dostal informace, že jej chce poškodit Orgoníková.

drobek ( 30. prosince 2008 21:54 )

Tohle je mudr??No potěš papuč Vypadá spíš jak kikina,podrazák

Zdeněk Hefka ( 30. prosince 2008 18:49 )

Drobnost, Dr. Dryml není hejtman..............

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa