Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Spořivá Bémová: Kde vzala na ten luxus?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová - 
26. listopadu 2008
06:08

Takovou spořivou manželku pražskému primátorovi Pavlu Bémovi může každý závidět. Svému muži paní Radmila našetřila na parádní dárek - luxusní hodinky IWC za 141 300 Kč.

Škoda, že se nechce podělit o návod, jak to dokázala! Jako speciální pedagožka si totiž měsíčně přijde maximálně na 16 tisíc korun čistého.

Primátor Bém si podle svých slov na luxusní hodinky nepotrpí a nesbírá je. Jeho ženě to ale nevadilo. Přestože už má primátor pět luxusních kousků celkově za bezmála 300 tisíc korun, neváhala mu pořídit další. A strojek IWC za 141 300 Kč mu pořídila 'ke kulatému výročí' . Jak na něj našetřila? "Nebudu na to odpovídat, rušíte mě v pracovní době," reagovala včera podrážděně na dotaz Blesku.



'Vysvětlení' tak poskytl Blesku jen její muž: "Je to neuvěřitelně trapné, co hrajete. Berte to jako moji poslední informaci k tzv. kauze hodinky. Moje manželka pracovala mnoho let jako ředitelka základní školy a hodinky jsou starým dárkem, navíc vámi publikovaná cena je hausnumerem."

Hodinky ale ocenili renomovaní znalci. Navíc paní Radmila ani jako ředitelka školy nemohla brát žádné závratné sumy. Průměrný plat v této funkci je totiž asi 30 000 korun hrubého.

Potvrzují to i Bleskem oslovení ředitelé škol. Ušetřit z jejich platu na takový dárek je podle nich nemožné. Přitom nic jiného než šetřit Bémové nezbylo. Jejím muž totiž sám přiznal, že žádný velký majetek v restituci ani on, ani jeho žena nezískali. Zato ale prý nemají žádné nákladné potřeby a žijí skromně. Snadno si tak našetří na Bémovy statisícové výpravy do velehor.


Na to vše Bémovi potřebují peníze

* Měsíční pronájem vily v Dejvicích: 27 000 Kč
* Bémovy horolezecké výpravy, např. na Mount Everest: 250 000 Kč
* Horolezecká a potapěčská výbava: za batoh dá podle svých slov i 30 000 Kč
* Zářijová oslava Bémových narozenin ve Žlutých lázních: minimálně 500 000 Kč
* Pořízení auta VW Brouk za zhruba 200 000 Kč
* Provoz domácnosti se dvěma syny: školákem a gymnazistou minimálně 15 000 Kč
Měsíční příjem: max. 100 000 Kč


Vy jste také ředitelé škol: Dokázali byste našetřit na luxus?

V současné době pracuje Radmila Bémová 'jen' jako speciální pedagožka. Ještě před rokem ale byla ředitelkou jedné základní školy v Praze. Právě tehdy podle svého manžela Pavla na hodnotný dárek pro něj našetřila. Blesk proto oslovil ředitele základních škol s otázkou: "Byli byste schopni z ředitelského platu našetřit na dárek v hodnotě 141 300 korun pro svého partnera?"

Zdeňka Juříčková, ředitelka ZŠ Prostřední Bečva, Vsetín
"Určitě bych na dárek v takové ceně nenašetřila. Především bych ale za hodinky nikdy nedala tolik peněz."

Jana Niznerová, ředitelka ZŠ Sirotkova, Brno
"Tolik bych určitě z ředitelského platu nenašetřila. Já ale předpokládám, že paní Bémová má i vedlejší příjmy."

Jaroslav Ptáček, ředitel ZŠ Švermova, Žďár nad Sázavou

"Pokud by mě živila manželka, tak bych na takový dárek rád ušetřil a potěšil ji. Bohužel to tak není a většinu platu utratím za základní potřeby."

Video se připravuje ...
Další videa