Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Večeře s Klausem? Jen za čtvrt milionu!!!

Klaus v klobouku
Klaus v klobouku  (Autor: ČTK)
Autor: kol, ČTK - 
1. října 2008
13:16

Výroční večeře v americkém Seattlu, pořádaná ve středu večer po udělení ceny Columbia Award českému prezidentu Václavu Klausovy je událostí prestižní. Za vstupenku zájemci zaplatí až 15 tisíc dolarů.

Podle zpravodajské televize Z1 můžete ušetřit pouze v případě, pokud vám vystačí společná fotka s prezidentem ČR. Za tu v případě zájmu zaplatíte 'pouhých' tisíc dolarů.

Klaus na ródeu Klaus na ródeu | ČTK

Prestižní je i sama cena, kterou Klaus dostane od konzervativní organizace Washington Policy Center. Tuto cenu v minulosti dostali například bývalý americký prezident Ronald Reagan, bratr současného amerického prezidenta Jeb Bush či někdejší newyorský starosta Rudolf Giuliani.


Američtí novináři na Klause 'kašlou'

Klausovou první zastávkou na cestě po USA, kde je už od pondělí, byl Portland ve státě Oregon, kde se zúčastnil prezentace své knihy Modrá, nikoli zelená planeta s podtitulem Co je ohroženo: klima, nebo svoboda? Kniha vychází ve Spojených státech již v druhém vydání.

Klaus v klobouku Klaus v klobouku | ČTK

Při této příležitosti uspořádal Klaus tiskovou konferenci, která skončila fiaskem. Dostavili se na ni totiž pouze tři američtí novináři, z nichž jeden uvedl jako důvod, že pracoval v 90-tých letech v Praze a bylo mu Klause líto.

Video se připravuje ...
Další videa