Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Na Česko se řítí silné bouřky! Dorazí už ve středu

Bouřky do Česka dorazí už ve středu.
Bouřky do Česka dorazí už ve středu.  (Autor: ČTK/EPA/REUTERS/AP)
Autor: ČTK - 
24. června 2014
12:24

Meteorologové varují před silnými bouřkami, které by mohly zasáhnout zejména východní polovinu Česka. Bouřky mohou být ojediněle doprovázeny intenzivními srážkami s úhrny kolem 40 milimetrů, nárazy větru až 70 km/h a výjimečně také kroupami.

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí pro kraje Pardubický, Královéhradecký, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Moravskoslezský a Vysočinu od středečního dopoledne do čtvrtečních 03:00.

Ve středu večer a v noci na čtvrtek budou srážky v horských oblastech na severu a severovýchodě republiky místy přecházet i v trvalejší. V těchto místech nelze podle meteorologů vyloučit zvýšení hladin toků, zejména ty menší mohou krátkodobě dosáhnout i prvního stupně povodňové aktivity.

ČHMÚ varuje, že v některých částech Česka lze ojediněle očekávat rychlý odtok vody ze svahů, rychlé rozvodnění malých toků, potoků a jindy suchých koryt nebo zatopení níže položených míst a sklepů. Lidé by kvůli prudkému větru měli také zajistit okna a dveře a odstranit nebo upevnit volně položené předměty, například zahradní nábytek nebo slunečníky.

>>AKTUÁLNÍ POČASÍ SLEDUJTE ZDE<<

buban ( 28. června 2014 13:49 )

V továrně určitě-ovšem na "vyšším-a důležitějším-levelu", jakým předpověď počasí určitě je, jsou zmetkové bláboly předpovídajících nepostihnutelné. Docela by mě zajímalo, kolik tito experti přes počasí berou měsíčně-a jak jsou postihováni v případě, že se netrefí-což je tak asi 90%.

buban ( 28. června 2014 13:41 )

No, nějak a něčím se musí živit jak pleskoni, tak Dagmar Honsová. Pro mě z jejich předpovědí vyplývá jediné-tyto předpovídají, jak rozhodně nebude.

daisies ( 28. června 2014 13:34 )

buban ( 28. června 2014 13:15 )

Aha, pardon, nějak jsem přehlédla, že je to aktuální zpráva 4 dny stará.

jenka ( 28. června 2014 13:15 )

Článek už je 4 dny starý a bouřky ještě nedorazily. Odskákala si to jen moje rodina, ke které jsem odmítla přijet na návštěvu kvůli bouřkám. Jejich pohostinnost ze zvrhla v taxislužbu. Předpověď byla zmetek. Za vyrobený zmetek byl i v továrně postih na platu.

Zobrazit celou diskusi