Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Velká předpověď: Léto se loučí, ochladí se a bude pršet

Konec srpna bude poměrně chladný s deštěm a ranními mlhami
Konec srpna bude poměrně chladný s deštěm a ranními mlhami  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš, ČTK - 
26. srpna 2013
11:05

Školáci odpočítávají poslední dny prázdnin a zdá se, že sluníčko jim k tomu svítit nebude. Místo teplého babího léta, nastupuje rovnou podzimní počasí s deštěm a ranními mlhami.

Poslední prázdninový týden se ponese v podzimním duchu, slunečnější počasí se dá očekávat pouze o víkendu, kdy by mělo pršet pouze ojediněle.

Podle serveru meteopress.cz bude v pondělí zataženo až oblačno. Od ranních hodin bude pršet, během dne by však měly srážky pozvolna ustávat. Denní teploty by se měly pohybovat mezi 17 a 21 °C. 

V úterý bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky s denními teplotami 20 až 24 °C. 

Podobné počasí se dá očekávat i ve středu, kdy bude převážně oblačno, místy s přeháňkami, ojediněle bouřkami. Denní teploty klesnou na 18 až 22 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, místy přeháňky. Denní teploty se očekávají mezi 20 a 24 °C.

Na víkend by se podle meteorologů mělo vyjasnit. V pátek bude polojasno, ojediněle přeháňky. Denní teploty se udrží na 20 až 24 °C.

V sobotu bude jasno až polojasno a teploty poskočí ještě o jeden stupeň na 21 až 25 °C.

Výhled

Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu budou následující čtyři týdny teplotně průměrné s teplotami kolem 14 stupňů.  Nadprůměrný by měl být týden od 9. do 15. září. Nejméně srážek se očekává od 2. do 15. září. Tyto dva týdny budou podle meteorologů srážkově podprůměrné, ostatní srážkově průměrné.

 

pea.p ( 26. srpna 2013 12:36 )

ty jsi dement k pohlednání. Ty to máš v hlavě totálně vymetený.

Zobrazit celou diskusi