Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Město Jeseník zapadalo sněhem: Byla vyhlášena kalamita

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jiří Čada)
Autor: ČTK - 
18. ledna 2012
07:36

Město Jeseník se přes noc ocitlo pod sněhem. Za 12 hodin napadlo přes 60 centimetrů sněhu a silničáři ho nestíhají odklízet. Kalamitní stav byl vyhlášen už v úterý večer.

Za 12 hodin napadlo až 60 centimetrů. Silničářům se daří tahy mimo město udržet sjízdné. I tak nabádají řidiče k opatrnosti.

Veškerá technika silničářů i místních technických služeb je v terénu. "Některé místní komunikace již nejsou průjezdné, některé pouze jednosměrně. Směna poběží celou noc, hlavní tahy k nemocnici, školám a úřadům budou průjezdné. Budeme se snažit přes noc zprůjezdnit i ostatní cesty, ale stále sněží," řekl ředitel Technických služeb v Jeseníku Jan Prejda. Kvůli přívalu sněhu se již v Jeseníku potýkají s otázkou, kam s haldami sněhu. "Odklízíme to na chodníky, do zeleně. Od středy musíme začít odklízet centrum města," doplnil ředitel technických služeb.

Počasí se podepsalo i na četných nehodách po celém Olomouckém kraji. Hasiči podle jejich mluvčího Zdeňka Hošáka asistovali během úterý dosud u šesti nehod, na Jesenicku museli zasahovat s automobilovým jeřábem dvakrát u vyprošťování autobusů z příkopů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi