Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tento víkend bude horko. Ale naposled!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Kateřina Kycltová, rvs - 
20. srpna 2010
21:30

V pátek jsme se probudili do pořádně studeného rána, letos v srpnu nám dokonce taková zima po ránu ještě nebyla! V sobotu a v neděli nás ale bude hřát slunce od rána až do večera. Tak si to užijte. Je to zřejmě poslední horký víkend tohoto roku.

Obyvatelé Šindelové na Sokolovsku se probudili do vůbec nejchladnějšího rána z celé republiky. „Teplota tam klesla jeden stupeň pod bod mrazu, bylo to nejchladnější ráno v letošním srpnu,“ říká meteoroložka Dagmar Honsová z Meteopressu. Podobný slaboučký mráz byl také 7. července, kdy teploty klesly k minus 0,3 stupně Celsia.

Nejchladnější ráno už máme za sebou, poslední téměř tropický víkend před sebou. Teploty během něj neklesnou pod pětadvacet stupňů. A tak to bude až do úterka! Uprostřed týdne se ale ochladí. „Od 24. srpna čekáme oblačno s přeháňkami, přechodně až zataženo s deštěm a místy bouřkami. Po ránu budou ojediněle mlhy,“ prozradila předpověď na poslední srpnové dny Honsová.

621962:gallery:true:true

Polojasné počasí s občasnými přeháňkami vydrží až do začátku září. Školáci by si tedy měli do aktovky raději přibalit i pláštěnku. O »babím létě« zatím meteorologové nechtějí spekulovat. „Teploty ke konci září budou kolem 18 až 23 stupňů Celsia, postupně se bude ochlazovat,“ tvrdí Honsová.

Předpověď do 20. září:

Sobota 21. srpna – úterý 31. srpna

Zpočátku období bude ještě polojasno nebo jasno. Jak se ale bude srpen chýlit ke konci, bude oblačnosti přibývat. Můžeme čekat častější déšť a bouřky. Ranní teploty se budou zpočátku období pohybovat mezi 17 a 12 °C, postupně mezi 12 a 7 °C. Denní teploty zpočátku budou 25 až 31 °C, postupně klesnou na 18 až 23 °C.

Středa 1. září – pátek 10. září

Horší počasí z konce srpna přetrvá až do začátku září. Během následujícího měsíce se ale postupně obloha vyjasní a vykoukne i sluníčko. Bude totiž převážně polojasno a přeháňky jen ojediněle. Po ránu však pozor na mlhy! Teploty na začátku dne 13 až 8 °C, ke konci období při vyjasnění chladněji. Denní teploty 16 až 20 °C.

Sobota 11. září – pondělí 20. září

Teplejší počasí ze začátku září nám dlouho nevydrží. Zpočátku období totiž čekáme převážně oblačno s přeháňkami nebo deštěm. Na konci září ale slibují meteorologové, že bude opět polojasno až jasno. Ranní mlhy budou přetrvávat. Teploty ráno klesnou k 12 až 7 °C. Denní teploty budou zpočátku období 18 až 23 °C, postupně se bude ochlazovat.

roval ( 21. srpna 2010 20:18 )

Asi patříte k lidem, kteří nemají rádi teplo. Často píšete o empatii. Pak se pokuste vcítit do situace lidí, kteří nyní budou mít dovolenou a nemají na cestu na jih (to je ostatně taky vaše parketa). Vaše přání se v tomto světle jeví docela sobecké.

gogo ( 21. srpna 2010 10:00 )

To doufám....

mujboze ( 21. srpna 2010 08:50 )

naše země dlouho čekala, než se zrodí Ejhle je tu Máme genia, co přesně den co den určí počasí 30 dní předem. Konečně zas Nobelovka 2010 pro Kocourkov Výbor Nobelový ceny Štokholm Prof. Geo. M.Bože

Zobrazit celou diskusi