„Naše maminka začala jezdit už v roce 1993. Když jsme s bráchou zjistili, co je to za akce, zakázali jsme jí to! Občas o tom mluvila, ale až teď jsme zjistili, za kolik v tom nakonec je!“ začíná vyprávět Jitka z Prahy.

Přišli na to, když měnili u babičky okna v bytě. „Musela nás pustit do všech pokojů, tedy i do toho, který si před námi zamykala. Našli jsme tam neskutečné kupy harampádí, které z 99 procent nebylo ani otevřené! Bylo tam i pár smluv a různých výzev k zaplacení,“ popisuje dcera paní Olgy (88).

Všechno je pryč

Celkem tak rodina napočítala útratu za 138 tisíc. „A to je jen zboží, k čemu měla dokumenty. Měla naspořeno 200 tisíc a 250 tisíc získala za prodej chalupy. To vše je ale pryč,“ nestačí se divit Jitka.

Důvod? Hlavně dárky!

Zboží má její maminka nejčastěji od firmy Beck. „Je jí 88 let, špatně slyší, určitě ji do toho museli uvrtat. Když jsem se jí zeptala, proč má pět ovčích souprav a dek, řekla mi, že to ani neví,“ říká Jitka.

Na otázku, kolikrát její maminka už na výlet spojený s prodejní akcí vyrazila, odpověděla: „Když jsme to tak počítali, tak to muselo být tak 40 až 60 krát. Ona netouží po společnosti jiných lidí, ona slyší na ty dárky.“

Jaké smlouvy její dcera našla:

9 x vozík na nákupy

6 x vysavač

5 x ovčí souprava

4 x sada nádobí

4 x pánvička

4 x indukční plotýnka

2 x masážní stroj

1 x antismogová podložka

1 x masážní lehátko

1 x parní čistič

1x malá pračka

1 x kuchyňský robot

1 x malá kamínka

1 x čínská lampa

= 138 tisíc

* jedná se pouze o zboží, ke kterému paní Jitka našla smlouvy

Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

BOJUJTE S BLESKEM PROTI ŠMEJDŮM

Pokud chcete podpořit Petici proti šmejdům, můžete využít i jakoukoli pobočku České pošty, která se k akci připojila. Petiční archy jsou k dispozici na 3300 pobočkách. Petiční archy lze stáhnout i na www.peticeprotismejdum.cz