„Jsme tu jen ze zvědavosti, nic kupovat nechceme. Mohli nám dát aspoň vědět, že akci ruší, když už se sem člověk táhne,“ rozčilovali se čtyři senioři před turnovskou restaurací Sokolovna, kde se měla akce konat. Vedoucí restaurace neměla tušení, proč firma předváděčku vzdala: „V týdnu ještě volali, že dorazí. Za pronájem měli zaplatit 250 korun na hodinu, já tady taky musím platit nájem a zbytečně jsem pro ně salonek blokovala.“

Několikrát prý byla svědkem toho, jak prodejci odvezli důchodce k bankomatu, aby z nich vylákali penzi. Jednou se dokonce setkala s firmou, která nechala stařečky půl dne žíznivět. „Už nevím, co to bylo za společnost, ale zakázali mi, abych jim do sálu nosila pití. Akce přitom trvala asi 3 až 4 hodiny. Zamykat tu seniory ale nemůžou, nedávám jim totiž klíče,“ řekla vedoucí restaurace.

Prodejcům už prý salonek pronajímat nebude. „Jsou to vážně šmejdi. Ať se vám daří proti nim bojovat,“ řekla redaktorům Blesku.

Ve Valašském Meziříčí měla mít předváděčku firma Victoria Diamond z Uherského Hradiště, před hotelem ale na ni nečekal jediný senior. „Už minulý týden sem volali a zrušili rezervaci, asi se jim nikdo nepřihlásil,“ potvrdila Blesku recepční hotelu Apollo.

Fotogalerie
3 fotografie