Beck international

Zastřešující společnost – vznikla jako první – v březnu 1995. Nabízí zboží, které jinde za takové peníze nekoupíte, tedy předražené šmejdy. V předmětu podnikání má také zapsáno poskytování nebo zprostředkování spotřebitelských úvěrů.

Beck Aqua

V předmětu podnikání má zapsáno: pronájem bytových a nebytových prostor. Vznikla už v roce 1994 jako společnost Adra, Beckhäuser ji ale skrze své společnosti ovládá od roku 2002.

Beck Max

Tato firma vznikla v roce 1996. V předmětu podnikání má zapsáno: výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona. Beckhäuser je v ní jediný.

Beck Financ

V údajích o společnosti se uvádí, že jde o velkoobchod s elektrospotřebiči a elektronikou převážně pro domácnost. Společnost také provozuje silniční nákladní dopravu. Založena byla v roce 1996.

Solarium fitness BBC

Skrze tuto společnost provozují Beckhäuserovi síť solárií a fitness BBC. Firma byla v rejstříku zapsána v roce 1999.

Beck Voda

Podle obchodního rejstříku má v předmětu podnikání napsáno: koupě zboží za účelem jeho dalšího prodeje. Společnost od roku 2000 Beckhäuser kontroloval skrze firmu BBC Praha, teď je společníkem.

International Trading

Společnost spravuje nemovitosti na základě honoráře nebo smlouvy. Vznikla v roce 2002.

Beck reisen

Cestovka s předváděčkami. Do roku 2007 se jmenovala BECK– kredit, vznikla v roce 2006.

Beck group

Zabývá se realitní činnosti, zprostředkováním obchodu a služeb. Vznikla v roce 2008.

Beck Europe

Firma se zaměřuje na prodej na takzvaných předváděcích akcích, v obchodním rejstříku má však také uvedeno poskytování nebo zprostředkování spotřebitelských úvěrů. Do letošního ledna se jmenovala BECK Czech. Vznikla v roce 2011.

BB Credit

tato firma může zajistit spotřebitelské úvěry. Jde o nejmladší společnost, založena byla letos v lednu.

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00 Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop. Nově lze petici také podepsat na pobočkách České pošty.

Fotogalerie
5 fotografií