Je to už měsíc, co první diváci zhlédli premiéru filmu Šmejdi. Od té doby bojuje deník Blesk proti šmejdům (podvodným prodejcům) a jejich hnusným praktikám. Dnes a denně zveřejňuje otřesné případy, kdy jsou okrádáni senioři na předváděcích akcích.

Petici proti šmejdům už podepsalo asi patnáct tisíc lidí, včetně známých osobností, mezi nimiž nechybí například Zdeněk Troška, Roman Vojtek, Agáta Prachařová nebo třeba skladatel Ondřej Soukup.

Nedají si pokoj

Přes to všechno si šmejdi pokoj nedají. Dál posílají letáčky do schránek, dál lákají důchodce na klobásky, jitrnice a sady nožů zdarma.

Praktiky, jak nalákat seniory na předváděcí akce jsou drzé a leckdy klamavé. Na dárky a věci zdarma slyší spousta lidí, jenom málo z nich si ale dokáže představit, co pak na akci bude muset podstoupit, aby se slibovaného dárečku dobral.

Hrubka v titulku

Na letáčku, který nám do redakce zaslal čtenář Jindra z Mohelnice, se píše: Přijměte srdečné pozvání na posezení s přátely. Možná by si mohli po sobě text před odesláním do tiskárny zkontrolovat.

Hrubka v titulku

Na letáčku, který nám do redakce zaslal čtenář Jindra z Mohelnice, se píše: Přijměte srdečné pozvání na posezení s přátely. Bystré oko zaznamená v největším titulku na letáčku hrubku hodnou žáka čtvrté třídy.

Na letáčku, který nám do redakce zaslal čtenář Jindra z Mohelnice, se píše: Přijměte srdečné pozvání na posezení s přátely.
Autor: od čtenáře

Petice proti šmejdům

Jak pak můžou takové letáčky vzbuzovat důvěryhodnost? Asi velmi těžko. Deník Blesk ve spolupráci s tvůrci dokumentárního filmu Šmejdi a s časopisem dTest vyhlásil podvodným prodejcům válku. Petici proti nim můžete stáhnout na www.peticeprotismejdum.cz.