Poté, co Blesk zveřejnil celý neuvěřitelný příběh a fotografie tří šmejdů, nabízejících předražené zboží, jste se dali do práce vy – naši čtenáři. Díky vám víme, kde podvodní prodejci žijí i jak se jmenují. Pro začátek jsme se vypravili jen za jedním z nich. Ať řekne, proč dělá to, co dělá a zda mu nevadí, že seniory spolu se svými kumpány fakticky podvádí a okrádá.

Vesnice ho nesnáší

Prodejce č. 1 se jmenuje Pavel Procházka a žije spolu s rodiči v obci Konětopy. „Klidně o tom mladém napište, že se mu tady říká parchant,“ nebral si na návsi servítky postarší muž. „Když jsme se z vašich novin dozvěděli, co dělá, jenom se nám potvrdilo, co je zač. Fuj!“

Otec a syn

Pan Procházka starší (jeho syn v té chvíli doma nebyl) se s reportéry Blesku bavit nechtěl, i když o nich chvílemi mluvil v třetí osobě. „Oni si tam stejně napíšou, co chtějí,“ opakoval. A na dotazy o »práci« syna dodával – „To musíte na šéfa, já nic nevím.“

Vypadalo to, že k setkání s mladým  Procházku nedojde. Ale náhoda zapracovala, chvíli po ukončení povídání s jeho otcem přijel v omšelém fiatu a rozhovor s Bleskem neodmítl.

Video
Video se připravuje ...

neratovice smwejdi Blesk

Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00  Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop.

Fotogalerie
14 fotografií