Film Silvie Dymákové Šmejdi se těší obrovské popularitě a do kin jej přišlo zhlédnout velké množství lidí. Mezi diváky se ale najdou i lidé, kteří s takovou kampaní nesouhlasí. Snímek prý špiní i ty dobré prodejce.

Názor jednoho z prodejců si vyslechla Silvie Dymáková i v pořadu Hyde park.  „Jsem úplně normální člověk, který má úplně normální práci a který úplně stejně jako vy platí složenky a to, co dělám, dělám za nějakým určitým výdělkem. Já jsem jeden z prodejců," ozvalo se ve studiu.

"Mluvila o nás jako o nějaký divoký zvěři. Je velký rozdíl mezi tím, když ona jezdila na autobusový zájezdy a mezi tím, když  chodíte na ty akce, který se konaj na sále. Samozřejmě mezi těma firmama, který dělaj ty předváděcí nebo prodejní akce v těch sálech nebo kulturních domech, tak se najdou ty, který to asi nedělaj tak, jak se má. To je asi v každým byznysu," pokračoval divák. 

Autorka filmu se ale nedala a celou situaci uvedla na pravou míru. "Rozhodně si stojím za tím, že tak jak to děláme, tak to doopravdy je. Navíc v tom filmu je jasně řečeno, že Česká obchodní inspekce, když dělá kontroly, tak nenajde pochybení ve sta procentech, ale v nějakých 75 - 80 procentech akcí, takže s tímhle bohužel souhlasit nemůžu," ohradila se Dymáková. A dodala, že snímek vycházel opravdu z toho, co viděla.

"Já už k tomuhle jakoby nemám co říct. Nemám sebemenší důvod kohokoli cíleně špinit, pro my třeba nejdeme cíleně proti konkrétní firmě. Nikdy jsem neřekla, že všichni jsou špatný," doplnila Dymáková.

Na celý pořad se můžete podívat na webu ČT.

Napište nám to!
Autor: archiv Blesku

Petice proti šmejdům

Připojte svůj podpis k Petici proti šmejdům, jejímž smyslem je zvýšení ochrany seniorů při nekalém předváděcím a podomním prodeji. Petiční archy lze stáhnout na stránkách www.peticeprotismejdum.cz, www.blesk.cz a vyplněné zaslat do redakce na adresu:

Deník Blesk
"proti šmejdům"
Komunardů 1584/42
170 00  Praha 7

V sídle redakce můžete petici podepsat nonstop.

Fotogalerie
4 fotografie