ODS bude mít v radě města čtyři pozice. Kromě Vaňkové a Kerndla ještě Davida Grunda a Petra Kratochvíla. Kerndl bude náměstkem pro oblast investic, dopravy, sociálních služeb, marketingu a cestovního ruchu, přičemž dopravu bude mít na starosti Kratochvíl a investice Grund. Kromě toho bude mít ODS uvolněnou, tedy placenou zastupitelku pro marketing a cestovní ruch - Kristýnu Švarcovou.

Lidovci v čele s náměstkem Hladíkem budou mít tři místa v radě s gescemi zdravotnictví, školství, sport, územní plánování a životní prostředí. O školství a sport se bude starat radní Jaroslav Suchý, o územní plánování Filip Chvátal.

Tři místa v radě budou mít pod vedením náměstka Koláčného také Piráti, pod které spadá oblast majetku, kultury, participace veřejnosti, informačních technologií, strategie a analýzy dat. Majetek bude mít na starosti Róbert Čuma a kulturu Markéta Gregorová. Uvolněným zastupitelem pro informační technologie bude Ondřej Kotas z Pirátů.

ČSSD s náměstkem Pospíšilem bude mít na starost bydlení a správu majetku. Uvolněnou předsedkyní finančního výboru by se měla stát Andrea Pazderová z ODS.

Partneři chtějí koaliční smlouvu podepsat za týden ve středu. Nyní ji musí všichni schválit. ODS a KDU-ČSL už to učinily, sociální demokraté se sejdou ve čtvrtek. Nejsložitější proces čeká koaliční smlouvu u Pirátů. Ti si vymezili tři dny na diskusi a dva na schvalování. Kdyby smlouvu členská základna s více než 20 členy neschválila, Piráti by do koalice vstoupit nemohli.

Piráti a ČSSD mají ještě nabídku na jednání o koalici od vítězného ANO. ANO bylo původně domluvené na koalici s ODS, KDU-ČSL a ČSSD, den po zveřejnění ale přišel zvrat a vznikla koalice nová vedená ODS. ANO to označilo za podraz a neúspěšně vyzvalo k jednání Piráty a ČSSD.

Koalice má 33 mandátů z celkových 55. Volby vyhrálo hnutí ANO, které s 18 mandáty nejspíš skončí v opozici. ODS má 14 mandátů, KDU-ČSL osm, Piráti šest, ČSSD pět a SPD čtyři.