Několik hodin před 24:00 SELČ, kdy hlasování skončí, byly podle agentury AP volební místnosti poloprázdné či v nich bylo nejvýše několik desítek lidí, ačkoli při předešlých volbách se zde ve stejné době tvořily dlouhé fronty. Řada volebních center ve čtvrtích metropole Caracasu obývaných především příznivci opozice byla dokonce zavřena.

Prezident Maduro odevzdal svůj hlas již krátce po zahájení voleb v 06:00 místního času (12:00 SELČ) na východě Caracasu. Doprovázela ho manželka Cilia Floresová a skupina předních politiků. Podle místních médií šlo o nezvykle decentní akt v porovnání s obvykle hlasitými Madurovými vystoupeními při předešlých volbách. Podle některých komentátorů se prezident dostal do úzkých, když více než 70 procent národa nesouhlasí s dnešními volbami a potenciální změna ústavy přináší rozkol i do řad jeho socialistů.

Poté, co odevzdal svůj hlas, vyzval Maduro zahraniční země, aby respektovaly výsledky voleb, které jsou podle něj dalším krokem v boji proti násilné opozici snažící se svrhnout vládu. Obavy má socialistický vůdce především z reakce USA, které kupují zhruba třetinu venezuelské produkce ropy a jejichž případný bojkot by mohl mít pro venezuelské hospodářství fatální následky.

Venezuela prožívá nejtěžší politickou a ekonomickou krizi za dlouhá léta a při protivládních protestech tam od dubna zemřelo již 117 lidí a více než 2000 osob bylo zraněno. V pátek a sobotu však davy v ulicích početně zeslábly poté, co vláda protesty zakázala pod hrozbou až desetiletého trestu vězení. Opozice však slibuje, že po skončení voleb opět uspořádá velké demonstrace.