Přenos z úterní provládní manifestace, mezi jejímiž účastníky projížděl Maduro se svými pobočníky na otevřeném terénním voze, vysílala státní televize. Na dní má kontrolu prezident. Krátce poté, kdy komentátor mluvil o tom, jak "lid vyrazil do ulic podpořit prezidenta", přilétl směrem k Madurovi první předmět a televize divákům okamžitě nabídla záběr na sochu revolucionáře Simona Bolívara.

Video natočené prezidentovými oponenty však ukazuje, že prezident obklopený ochrankou ujížděl z akce vyprovázen záplavou vajec, kamení a hlasitými urážkami.

Venezuelská opozice zahájila koncem března další vlnu protestů proti Madurově vládě, která podle ní přivedla zemi do hluboké ekonomické i politické krize. Nejnovější protesty v ulicích vypukly poté, co koncem března nejvyšší soud rozhodl převzít pravomoci parlamentu, v němž má většinu opozice. Po vlně kritiky i ze zahraničí soud svůj verdikt odvolal.

Hněv značné části Venezuelanů však přiživil další krok režimu, který zakázal vykonávat 15 let veřejné funkce opozičnímu vůdci Henriqueovi Caprilesovi, který v minulých prezidentských volbách jen těsně prohrál s Madurem.

Prezident na první veřejné vystoupení od začátku protestů vyrazil do města San Félix ve státě Bolívar, kde obvykle výrazně převládají stoupenci socialistů. Na akci, která byla připomínkou 200 let od místní bitvy během revoluce proti španělské nadvládě, se však setkal se zřídka vídaným odporem.

Policie podle zdrojů španělského listu zadržela pět lidí, opozice se však obává výraznější reakce. V minulém podobném případě, kdy na prezidenta v září zaútočili obyvatelé města Villa Rosa ve státě Nueva Esparta na severovýchodě země, zabavovala policie lidem mobilní telefony s nahrávkami události. Šéf webu Reporte Confidencial, který tehdy záznam z akce odvysílal, dnes sedí ve vězení.

Opozice chce protestech pokračovat. Podle aktuální bilance si dosud demonstrace vyžádaly nejméně pět obětí. Již dříve média informovala o třech mrtvých lidech, dnes pak guvernér venezuelského státu Lara Henri Falcón oznámil, že při protestech ve městě Barquisimeto byli zastřeleni dva lidé - dospělý muž a mladistvý. Podle deníku El Impulso je zastřelili ozbrojení přívrženci Madurova režimu.