"Přebírám velmi dobře fungující a stabilizovaný tým v ČR i na Slovensku, který dosáhl skvělých obchodních výsledků, a díky jehož úsilí přetrvávají vysoké podíly prodejů produktového portfolia firmy na trhu," řekla Tůmová.

Mondelez International vyrábí čokolády, sušenky, žvýkačky a bonbony. V ČR a na Slovensku je firma jedničkou ve výrobě a prodeji sušenek a čokoládových cukrovinek. Do jejího portfolia patří světové značky, především čokoláda Milka, sušenky Oreo, BeBe Dobré ráno (belVita) a bonbony Halls, a dále také značky Brumík a TUC či na lokálním trhu známé značky Fidorka, Figaro, Kolonáda, Miňonky a Zlaté.

Ve čtyřech továrnách - v Opavě, Lovosicích, Mariánských Lázních a v Bratislavě, dvou prodejnách a centru sdílených služeb v Bratislavě zaměstnává firma téměř 2500 lidí.

Mateřská americká společnost Mondelez International patří mezi pět největších výrobců cukrovinek na světě a je známá například výrobou sušenek Oreo nebo čokolády Milka. Mondelez je bývalou divizí sušenek, cukrovinek a pochutin americké společnosti Kraft Foods. Působí ve 165 zemích světa a mezi její další značky patří mimo jiné Cadbury, Trident, Lu nebo Toblerone.