Tuniské ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že všech 38 obětí bylo identifikováno. Bylo mezi nimi 30 Britů, tři Irové, dva Němci a po jednom občané Belgie, Portugalska a Ruska. Podle ministerstva jde o konečnou bilanci. Do Evropy dnes budou převezena těla osmi Britů a tří Irů.

Atentátník zranil také čtyři desítky lidí a své zraněné, včetně čtyř těžce raněných osob, už Británie dopravila domů.

Tuniská vláda po atentátu oznámila, že posílí ochranu hotelů a dalších objektů tisícem ozbrojených policistů. Podle dnešních zpráv zatím nejsou na místě. Ministerstvo vnitra sdělilo, že jejich rozmístění začalo a na místech v hotelích budou ještě dnes.

Reportér agentury AFP uvedl, že dnes ráno nebylo u památek v Kartágu vidět jediného policistu, i když na místě bylo několik skupin turistů s průvodci.

O práci bezpečnostních sil se v Tunisku diskutuje, protože atentátník v pátek střílel na slunící se turisty na pláži déle než půl hodiny, než byl sám zastřelen.

Tunisko má dobře vybudovanou infrastrukturu určenou pro turisty. Loni je navštívilo 1,6 milionu lidí jenom z Británie, Francie a Německa.

Letos v březnu zabili atentátníci v muzeu v metropoli 22 lidí a po pátečním útoku se začalo hovořit o velkých ekonomických ztrátách, které oba útoky budou letos pro tuniskou ekonomiku znamenat. Do pondělka, tedy za tři dny po atentátu, odjelo z Tuniska předčasně 8000 britských turistů. Britové hromadně ruší zájezdy do Tuniska, Francouzi odřekli 75 procent letních zájezdů. Švédská cestovní kancelář Ving zrušila všechny odlety do Tuniska až do 20. října.