Vystoupení zahájila skladba M1 A1 z eponymního debutového alba vydaného v roce 2001, kterého se prodalo více než sedm milionů kopií. Bylo rovněž nominováno na Mercury Prize, avšak nominace byla na žádost kapely stažena. Po následující písni Last Living Souls zahráli Gorillaz za jásotu přítomných další starší hity Tomorrow Comes Today a O Green World.

Hudbu Gorillaz pohybující se na pomezí mnoha žánrů od indie rocku, popu, hip hopu, elektronické hudby až po dub doprovázela bohatá projekce s typickými postavičkami vycházejícími z japonských komiksů. Ve videoklipu ke skladbě Stylo si zahrál i populární Bruce Willis. Pozornost publika vedle hudby poutaly především efekty a záběry na projekčních plochách, samotní hudebníci byli po většina času na jevišti jen spoře nasvíceni. V některých písních jako například v novince Sex Murder Party pak k základní sestavě přibyli další zpěváci a tanečníci z velké rodiny Gorillaz.

Koncert zakončila píseň Clint Eastwood, roztancované obecenstvo si však vyžádalo přídavek, který zahájila orientálně znějící skladba Hong Kong. Posluchači se dočkali i velkého hitu Demon Days.

Sérii koncertů The Humanz Tour zahájili Gorillaz 1. listopadu v Lucembursku a skončí 4. prosince v Londýně. Na The Humanz Tour vystupují Murdoc Niccals (basová kytara), Noodle (kytara), Russel Hobbs (bicí) a 2D (zpěv) za doprovodu Gorillaz live bandu.

Projekt Gorillaz založil v roce 1998 Damon Albern z rockové formace Blur s britským kreslířem Jamiem Hewlettem. Své tváře jí ale nepropůjčili. Hlas zpěváka 2D je poskytován Albarnem, a to v nahrávkách a při vystoupeních.