V neděli se na nadílku mohou těšit lidoopi. Šimpanzi, gorilí samec Tadao a orangutani dostanou stromeček ozdobený sušeným ovocem, řetězem z oříšků a proutěné hračky. "Něco připravují zahradnice a ošetřovatelky, ale máme také nadšence, naše dlouholeté příznivce, kteří pro opice vyrábějí z proutí koule nebo koše," uvedla mluvčí.

Pro děti jsou celý víkend v galerii Tengenenge připraveny vánoční dílny, kde si mohou vyrobit tradiční vánoční ozdoby na stromeček, za okno nebo na štědrovečerní stůl.

Tradiční akce Vánoční zoo bude pokračovat až do 3. ledna. Po celou dobu bude zoo krášlit kolem 500 vánočních stromků, zčásti ozdobených, pavilony jsou slavnostně osvětlené, na stromech a v celém areálu jsou rozmístěná svítící zvířátka. Pro návštěvníky platí zvýhodněné vstupné a prodloužená otevírací doba od 9:00 do 19:00, na Štědrý den a Silvestr je otevřeno pouze do 16:00.

Zoologickou zahradou v roce 2014 prošlo 464.000 lidí, což bylo o zhruba 56.000 víc než v roce 2013. Loňskou návštěvnost zoo překonala již v říjnu, za celý rok by podle Jiřičkové mohlo přijít něco pod půl milionu osob. Rekordní návštěvnost z roku 2007, kdy ji navštívilo 542.011 lidí, tak nepřekoná.