Po odchodu zakládajícího člena Ricka J. Jordana kapela objevila mladého dýdžeje, klávesistu a producenta Phila Speisera, který prý přinesl do Scooteru potřebnou novou jiskru, energii a živost. "Ve Philovi jsme našli chlapíka, který je nekompromisně pohroužený do všech nových technologií, že každý náš nový track byl zpočátku něco jako výsledek boxerského zápasu mezi mnou, Michaelem Simonem a Philem v ringu," uvedl Baxxter.

Scooter jsou považováni vedle Tangerine Dream, Kraftwerk, Modern Talking, Rammstein, Scorpions a Boney M za nejúspěšnější německou skupinu. Za 30 miliónů prodaných nosičů získali na 90 zlatých a platinových desek a zaznamenali 23 hitů v první desítce německé hitparády. V České republice vystoupili několikrát, například v roce 2011 jako hlavní hvězdy festivalu Benátská noc v Malé Skále na Jablonecku.

Na taneční scéně působí od roku 1994. Přímočarý styl skupiny má řadu příznivců v domovském Německu, ale také ve Velké Británii a dalších evropských zemích. Mezi jejich hity patří například skladby Hyper Hyper, Fire! nebo Break It Up. Kapelu ovlivňovaly například žánry rave, trance, dance, techno a evropský diskotékový pop.

Tyto žánry jsou v České republice stále populární. Například letos v březnu se v pražském Foru Karlín uskutečnila akce 90’s No Limit!, na které se představily hvězdy taneční hudby 90. let minulého století 2 Unlimited, Haddaway, Twenty 4 Seven a Culture Beat. Koncert byl beznadějně vyprodaný.