Již fungující partnerství s významnými festivaly jako jsou Votvírák, Rock for Church(ill) nebo Rock for People se letos rozšíří o sérii osmi akcí v rámci festivalu České a Moravské hrady. "Hudební aktivity budeme dlouhodobě podporovat," uvedl Šlechta.

Součástí spolupráce není pouze pivní servis. Na Votvíráku a následně na Rock for People poprvé vyzkouší také bezbariérové řešení hlediště. Díky programu s názvem Sbírej víčka, postavíme..., v rámci kterého se recyklují pivní víčka, vzniknou bezbariérové nájezdy a vyvýšené plošiny. Pro jubilejní 20. ročník festivalu Rock for People vznikne speciální jedenáctistupňové pivo.

"Jsem rád, že v hlasování nezvítězila varianta, že bychom vzhledem k jubileu nabídli dvacetistupňové pivo, nedovedu si představit, jak by pak festival vypadal," podotkl s úsměvem zástupce festivalu Rock for People Michal Thomes.

Staropramen zahájil hudební spolupráci před 15 lety v rámci svých Slavností pivovaru. Vedle Nouvelle Prague a Smíchov Open Air se například před dvěma lety v areálu pivovaru uskutečnil atraktivní »souboj« oblíbených skupin Vypsaná Fixa a Mňága a Žďorp. Klání bylo součástí osmihodinového zábavního programu.