"U Sebastiana Bacha půjde o první vystoupení na festivalu v České republice, pokoušeli jsme se o něj tři roky a klaplo to až teď. Tahákem bude také vystoupení kapely Sabaton, která představí nové album, kde je také písnička, kterou vytvořili přímo pro fanoušky Masters of Rock," uvedl Daron.

Návštěvníci se budou moci těšit také na americkou skupinu Stryper či finskou folkmetalovou skupinu Korpiklaani. Již dříve pořadatelé oznámili, že by se do areálu vizovické likérky měli opět vrátit legendární němečtí Helloween a také Unisonic s bývalým zpěvákem Helloween Michaelem Kiskem. Na Masters of Rock vystoupí i švédští Arch Enemy, punková legenda ze Skotska The Exploited nebo ve světové premiéře nová rocková formace amerického bubeníka Mikea Terrany. Chystá se také vystoupení Marty Jandové a zpěváka skupiny Arakain Jana Toužimského spolu se zlínskou filharmonií.

Pořadatelé dnes zveřejnili také hlavní hvězdy příštího ročníku plzeňského festivalu Metalfest. Patřit mezi ně bude finská skupina The 69 Eyes, Brainstorm či německá heavymetalová skupina Die Apocalyptishen Reiter. Dorazí také silná sestava z Německa, skupina Powerwolf či zpěvačka Doro.

Letošní zimní verzi Masters of Rock dnes po poledni otevřel ve zlínské sportovní hale bývalý kytarista skupin Arakain a Kreyson Daniel Krob následován finskou skupinou Medeia. Hlavními lákadly je finská formace Children of Bodom, pro kterou je Zlín letošní jedinou zastávkou v Česku, a američtí Kamelot. Festival a jeho následující afterparty poběží podle pořadatelů až do nedělních ranních hodin.

Letní část Masters of Rock, která se uskutečnila v červenci ve Vizovicích, navštívilo letos přes 20.000 lidí z 35 zemí světa.

Alena Horáková dp