První den vystoupí britská skladatelka, producentka a hudebnice Sasha Pereraová se svým doom-folkovým projektem Perera Elsewhere a česká dvojice TouchieTouchie s improvizovanou seancí s několika syntezátory. V minulosti spolupracovala Pereraová například s Gonjasufim nebo Anti-Pop Consortium. Společně s producentem Robotem Kochem založila kapelu Jahcoozi.

O den později představí kolumbijská umělkyně Lucrecia Daltová svůj avantgardní pop tíhnoucí k surreálnému ambientu. Část výdělku z aktuálního alba Anticlines věnuje Lucrecia Daltová organizaci tierradigna.org, která pomáhá jihoamerickým komunitám zasaženým činností organizací a korporací, které devastují životní prostředí a porušují lidská práva. Jako support zahraje Enchanted Lands - projekt producentky Barbory Polcerové, která letos získala cenu Vinyla v kategorii Objev roku.

"Vždy mě oslovovala hudba, která dokáže nejen rozhýbat tělo, ale také způsobit pohnutí mysli a roztančit fantazii. Proto jsem pro festival fyzického a tanečního divadla Nultý bod vybrala hudební projekty, které v sobě mají nesmírně inspirativní neklid," uvedla k dramaturgii kurátorka doprovodného hudebního programu Mary C.

Desátý ročník Mezinárodního festivalu fyzického a tanečního divadla Nultý bod se koná v prostorách Divadla v Celetné, ve Veletržním paláci Národní galerie a ve Werichově vile. Festival do Prahy pravidelně přiváží to nejzajímavější ze současné zahraniční tvorby na poli cross-over projektů se zaměřením na taneční, loutkové a vizuální divadlo. Tématem letošního ročníku je intimita. Festival Nultý bod 2018 nabídne vystoupení Pour kanadské tanečnice Dainy Ashbeeové, italsko-anglickou dvojici Igor and Moreno s představením Idiot Syncrasy či multimediální projekt Soni Ferienčíkové, Márii Júdové a Alexandry Timpau nazvaný Everywhen. Program doplňuje rapový muzikál Miřenky Čechové a Martina Tvrdého Miss AmeriKa, španělský loutkář a performer David Espinosa s minimalistickým představením My Great Work, Spitfire Company a jejich magické Constellations II či Jan Bárta se svou performance Pitch. Každoroční součástí festivalu bude edukativní workshopový týden Performing Arts for the Future, který je otevřen profesionálům i studentům všech uměleckých oborů. Více informací je na www.nultybod.cz.