"O tom, kolik to všechno stojí nechci ani mluvit. Pořád se něco platí," řekl s úsměvem nadšený filmař. Jeho filmy jsou proto nízkonákladové. "Herci nedostávají zaplaceno. Snažíme se točit tam, kde nemusíme platit nájem," vysvětlil. V minulosti už produkoval a točil dvě pohádky Zlatá kuželna a Čertova skála. Druhá z roku 2016 se už hrála v několika kinech a Vaňásek věří, že si jejích kvalit všimne některá z celostátních televizí.

Takové ambice má i u komedie Honza dědí mlýn, kterou letos natáčel v okolí Vítkova. Příběh venkovského učitele, který zdědí mlýn se strašidlem, Vaňásek vymyslel, napsal k němu scénář a zrežíroval ho. Dnes padla poslední klapka tohoto celovečerního snímku. "Točili jsme svatbu pana doktora, který si bral svou zdravotní sestru," vysvětlil.

Komedii by přirovnal k Arabele či příběhům s Panem Tauem. "Kombinujeme pohádkovou postavu a reálný život. Mlýn, v němž straší čertík Rarášek, přináší komické situace," řekl autor projektu. Poslední film považuje za svůj dosud nejnáročnější. Obsadil do něj přes 100 herců a dalších 100 lidí využil pro scény s komparsem. "Pracuji s poloprofesionálními herci z řad ochotníků, ale i s úplnými neherci," uvedl Vaňásek

Natočený materiál bude nyní půl roku zpracovávat. Plánuje, že v polovině příštího roku uspořádá tajnou předpremiéru a v říjnu 2018 oficiální premiéru. Uskuteční se ve vítkovském historickém kině, které se opravuje. Uvedení této komedie tam bude první akcí po ukončení rozsáhlé rekonstrukce.