"V originálu se tato hra jmenuje Bedroom Farce, doslova Postelová fraška, což je také termín z žánrové typologie, označující komedii, v níž má řada situací ohnisko právě v posteli. Často se v ní odehrává něco úplně jiného, než by se dalo či chtělo očekávat," uvedla Pithartová.

Ayckbourn se věnuje dramatické tvorbě zhruba 50 let a je úspěšný po celém světě. Před dvěma lety pardubické divadlo nastudovalo v české premiéře jeho hru Rodinný podnik.

V situační komedii Z postele do postele se na scéně střídají a potkávají čtyři manželské páry. Každá z postav si představuje, že stráví hezký večer, jenže děj se nakonec ubírá jinak. Starší manželé se chystají na oslavu výročí svatby. Mladý pár připravuje vernisáž nového bytu a čeká na hosty. Jeden pár, kteří k nim míří na návštěvu, však právě zažívá manželskou krizi. Další z návštěvníků byl zase zamilovaný do hostitelky.

"Text je vtipně napsaný. Pro mě má velice silné emocionální sdělení o partnerských vztazích. Má i zajímavou formální stránku, na jevišti jsou tři ložnice, celkový obrázek vzniká složením čtyř příběhů, které se dějí současně," řekl režisér Zdeněk Dušek. Čtyři manželské dvojice ztvární Martin Mejzlík, Ludmila Mecerodová, Milan Němec, Petra Janečková, Jan Musil, Martina Sikorová, Petr Borovec a Veronika Malá.