Druhý festivalový večer náleží oratoriu Mesiáš od Georga Friedricha Händela. V dalších dnech se představí Ondřej Havelka s Melody Makers nebo mezzosopranistka Dagmar Pecková, která v doprovodu brněnských filharmoniků zazpívá árie krásných hříšnic.

V sobotu 27. srpna přehlídku uzavře Dan Bárta s triem Roberta Balzara v novém symfonickém projektu, pro který vznikají orchestrální aranže známých písní. "Prověřené kusy od Led Zeppelin, Björk nebo Jamiroquai znějí v podání Balzarova tria s frontmanem Danem Bártou velmi svěže a není pochyb, že podobně budou znít i s podporou majestátního zvuku Filharmonie Brno," uvedl zakladatel brněnského JazzFestu Vilém Spilka.

Dva festivalové večery tvoří projekce mimořádných archivních záznamů. "Na velkém plátně si letos můžeme vychutnat záznam původního koncertu slavných tří tenorů z roku 1990 a stejně historický poslední záznam koncertu Boba Marleyho z roku 1980," řekla ředitelka filharmonie Marie Kučerová.

Festival Špilberk má sedmnáctiletou tradici, zpočátku se profiloval jako přehlídka symfonických orchestrů pod širým nebem, někdy přijížděly také zahraniční filharmonie. Tentokrát je žánrový záběr širší.