"Odhaluje intelektuála, který trpí nespavostí, žízní po literatuře, filmech a obrazech. Odhaluje obdivovatele secese a moderního umění, milovníka estetiky, dovedené až do krajnosti, stejně jako luxusu," charakterizovala to Klára Beverlyová z distribuční společnosti.

Francouzští filmaři v čele s režisérem a scenáristou Rodolphem Marconim sledovali Lagerfelda o samotě, při navrhování šatů, poskytování rozhovorů i jako fotografa. Věnují se jeho sbírce knih o umění, značce Chanel i jeho vlastním kolekcím.

Sedmaosmdesátiminutový snímek vznikl v roce 2007. Režisér Marconi usiloval o přiblížení "muže za slunečními brýlemi" na filmovém plátně přes deset let. Bylo to prý poprvé, kdy Lagerfeld dovolil vytvořit umělecké dílo o svém životě. Film osciluje mezi dvěma extrémy: syrovým "reálným obrazem" na jedné straně a uměle vytvořeným, nepřirozeným módním obrazem na straně druhé. Film je výsledkem dvouleté práce a více než dvou stovek hodin natočeného záznamu.

Po premiéře v pražském kině Lucerna 18. března bude snímek uveden v klasických jednosálových kinech v Olomouci, Brně, Uherském Brodě, Havířově, Táboře, Ostravě, Jihlavě, Děčíně, Jablonci nad Nisou, Bruntálu a Plzni. "Počet míst průběžně aktualizujeme," řekla Beverlyová ČTK. Bližší informace jsou na WWW.LAGERFELDFILM.CZ

V polovině ledna uvedla společnost Atlantis do českých kin dokument nedávno zesnulém o lídrovi britské heavymetalové skupiny Motörhead Lemmym Kilmisterovi. Americký snímek z roku 2010 zmapoval tři roky jeho života plného žen, alkoholu, drog a především hlasité hudby.