Děj napínavého filmu začíná nehodou čínské jaderné elektrárny, za kterou nestojí technická závada, ale neznámý počítačový génius. Poté, co za pomoci klávesnice z neznámého místa zvedne na burze ceny sóji o 250 procent naznačí, že svět čekají velké globální problémy. Dokonce tak velké, že přimějí ke spolupráci čínské kriminalisty s FBI, přestože se američtí počítačoví experti obávají, že si tím "pouští kunu do kurníku".

Bezmocné tajné služby kvůli souboji se všehoschopným hackerem vytáhnou z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který je odsouzen na 15 let právě za počítačovou kriminalitu a je absolutní špičkou v oboru. Navíc má speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá - když vystopuje hackera, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo možná lepší, kdyby zůstal sedět v relativním klidu za mřížemi. Jeho soupeř je schopen udeřit kdekoliv a najatí poskoci nebojují ve virtuálním světě, ale reálnými střelnými i bodnými zbraněmi.

Ve filmu se dále v rolích hackerových protivníků objeví Viola Davisová jako agentka FBI nebo Tchang-wej ztvárňující čínskou počítačovou expertku. Podle režiséra Manna bylo na celém projektu nejtěžší věrohodné zachycení hackerské komunity a způsobu práce jejích členů.

"Nechtěli jsme, aby se nám všichni smáli, až Chris sedne ke klávesnici a napíše nějaký kód. Díky dobrým radám přátel a armádě konzultantů se nám to snad podařilo," uvedl režisér. Podle něj si snímek i přes virtuální téma a dominující pohyb kurzoru po monitoru počítače zaslouží přívlastek 'akční'. "Při svém pátrání se Hathaway ocitne v Hong Kongu, Jakartě, nebo Kuala Lumpur, a to zároveň v roli lovce a potenciální kořisti. Jeho hon rozhodně není jen virtuální," upozornil Mann.