"Chtěli jsme, aby na Malé scéně vznikla další z inscenací, která bude přitahovat pozornost veřejnosti, a aby se scéna stala objektem velkého zájmu diváků, a to i těch, kteří tam třeba ještě nebyli," řekl ředitel divadla Petr Dohnal. Podle ředitele Dohnala je ale možné, že se hra dočká v budoucnu uvedení i na velké scéně.

Po otravě houbovou polévkou se počet obyvatelek kláštera výrazně sníží. Zbylých pět jeptišek se musí postarat o pohřeb svých sester. Nestačí jim ale peníze, a tak na svou poslední cestu čeká v kuchyňském mrazáku ještě pět těl, přitom hygienik už je na cestě. Matka představená proto spolu s řeholnicemi, které jen díky náhodě katastrofu přežily, uspořádá benefiční představení. Každá předvede, co umí, co nezapomněla ze svého civilního života a společně nazkoušejí nebývalou show. "Každá z pětice jeptišek má svůj vnitřní příběh, svůj vlastní osud a vypořádává se se svou vírou po svém. Celkový efekt představení by ale měl být bezbřehá legrace," uvedl režisér Olšovský.

Role řeholnic divadlo svěřilo Jindře Janouškové, Dagmar Novotné, Petře Janečkové, Petře Tenorové a Martině Sikorové. Scéna je dílem Ondřeje Zichy, kostýmy vytvořila Kateřina Bláhová, choreografie se ujal Martin Goga.

Úspěch Jeptišek předstihl všechna autorova očekávání. Po premiéře zůstal muzikál na programu newyorského divadla Cherry Lane celých deset let a dosáhl 3672 repríz.