Scénář připravil Viewegh, jehož kniha vyšla v roce 2007. Snímek vzniká v koprodukci společnosti InFilm a Česká televize (ČT), distribuční společnost Bontonfilm ho uvede do kin na podzim příštího roku. V dalších rolích se objeví Boleslav Polívka, Zuzana Bydžovská, Klára Melíšková, Václav Neužil a Zuzana Kronerová.

Film vypráví příběh jediného dne, na jehož konci se tři lidské osudy spojí v jeden. Sám autor novelu charakterizuje jako "svižnou story o lidech, andělích a umírání" či jako "knížku o nás všech, jejichž čas je vyměřen, a přesto se stále chováme, jako bychom tu měli být věčně". Podle Vieweghových knih už vznikly filmy Román pro muže, Případ nevěrné Kláry, Nestyda, Účastníci zájezdu, Román pro ženy, Báječná léta pod psa a Výchova dívek v Čechách.

Hlavní dramaturg Filmového centra ČT Jaroslav Sedláček se domnívá, že právě Nellis jako žena dokáže Vieweghův mimořádný pozorovatelský talent, břitkost a vtip obohatit o silnou citovost a empatii a sáhnout hlouběji do lidského nitra.

Alice Nellis má právě v kinech hudební tragikomedii Revival, kterou za deset týdnů od premiéry zhlédlo podle informací Unie filmových distributorů více než 205.000 diváků.