Nemmouche před několika týdny soudu řekl, že řekne pravdu, až nastane pravý čas. S blížícím se koncem procesu pouze bez dalších podrobností řekl, že byl "chycen do pasti", když útok provedl. Podle agentury AP jeho výpověď trvala méně než 20 sekund. "Kdybych mohl věci změnit, změnil bych všechno," řekl Nemmouche.

Dvanáctičlenná porota se nyní chystá na vynesení rozsudku, které je plánováno na čtvrtek. V tajném většinovém hlasování musí rozhodnout, zda je Nemmouche vinen ze čtyřnásobné vraždy s teroristickým motivem. Za to mu hrozí až 30 let vězení.

Třiatřicetiletý muž vinu odmítal už dříve. Podle obžaloby ale v květnu 2014 zastřelil ve vstupní hale židovského muzea v belgické metropoli náhodně vybrané oběti - dva izraelské turisty, Francouzku, která v muzeu pracovala jako dobrovolnice, a belgického zaměstnance muzea.

Francie, kde byl brzy zadržen, ho vydala do Belgie v červenci 2014. Belgická justice v listopadu 2016 souhlasila s tím, že umožní stíhání Nemmouche i francouzským úřadům. Předloni v listopadu byl totiž Nemmouche v Paříži obviněn rovněž z podílu na zadržování čtyř novinářů v Sýrii v letech 2013 a 2014.