Podle listu Tóth na policii vypověděl, že pro Kočnera za odměnu sledoval nejen Kuciaka, ale i Kuciakova kolegu z portálu Aktuality.sk, jakož i reportéry listu Denník N, Sme, dále šéfredaktora jednoho časopisu a další nejmenované novináře. Tóth se prý sám přihlásil na policii po zadržení čtyř osob, které policie na konci září obvinila v případu Kuciakovy vraždy.

Tóth zmiňované informace nejprve nekomentoval. "Nemám k tomu žádné stanovisko, nezajímá mě, co napsal Denník N," uvedl v reakci Tóth listu Sme, ve kterém v 90. letech pracoval jako novinář. Později ve vyjádření pro slovenská média Tóth sledování novinářů popřel a řekl, že ve vyšetřovacím spisu se nenachází výpověď s jeho jménem a podpisem.

Ze sledování novinářů Tóth podle Denníku N vyhotovoval fotografie a videa. Policistům prý řekl, že o novinářích nezjistil nic skandálního a že objednávku zadal Kočner z důvodu přípravy diskreditační kampaně o reportérech.

Kuciak ale i další slovenská média v minulosti opakovaně psala o Kočnerových podezřelých obchodních transakcích. Podnikatel je od konce letošního června ve vazbě kvůli podezření z účasti na falšování směnek v hodnotě zhruba 69 milionů eur (1,78 miliardy Kč). Podezřelý je i z daňových deliktů.

Tóth také vypověděl o údajně blízkém vztahu Kočnera s jednou osobou ze zmiňované čtveřice obviněných v případu Kuciakovy vraždy, která je podezřelá jako zprostředkující objednavatelka zločinu.

Kočner loni v telefonickém rozhovoru Kuciakovi řekl, že se o něj a o jeho rodinu bude zajímat a že zveřejní jejich případné přešlapy. List Sme zase letos v květnu napsal, že Kočner sbírá důvěrné informace o jednom z jeho reportérů, který kvůli tomu podal trestní oznámení.