Podle Čechovy stížnosti justice chybovala, když se řádně nevypořádala s jeho důkazními návrhy. Vyjádřil také přesvědčení, že předseda senátu Městského soudu v Praze byl vůči němu podjatý.

Ústavní soudci stížnost označili za neopodstatněnou. Postup městského soudu sice prý nebyl formálně perfektní, není to ale tak závažné pochybení, aby vyžadovalo zásah ÚS.

"Ne každé porušení procesních norem bez dalšího zasahuje do práva účastníka řízení na spravedlivý proces," stojí v usnesení.

Doležal s Čechem přepadli v březnu 2013 před obchodním domem IKEA v pražském Zličíně auto bezpečnostní agentury Loomis s mnohamilionovou hotovostí. Měli na sobě policejní uniformy, maskovali se kuklami a posádce hrozili zbraněmi.

Doležal na vůz vypálil dávku ze samopalu, přičemž jedna ze střel pronikla dovnitř, posádce se však podařilo ujet i s penězi. Doležalovo počínání soud vyhodnotil i jako pokus o vraždu.

Před pokaženým přepadením uloupili Doležal s Čechem peníze a zboží z herny ve středočeských Voticích. Předtím kradli traktory z areálů zemědělských družstev. Oba muži vinu popírali.