"Vozidla budou rozprostřená v rámci celého kraje. Dá se říct, že téměř na všech obvodních odděleních by mělo být během letošního roku jedno nové auto," řekl Švejdar.

Vozový park v kraji posílí čtyři dodávky pro vyšetřování dopravních nehod. Uvnitř je mobilní kancelář. Teleskopické světlomety na střeše vozu osvítí místo nehody, velký monitor upozorní řidiče, kteří se blíží k místu nehody, na nebezpečí, uvedl vedoucí automobilního oddělení Krajského ředitelství policie Pardubického kraje Vladimír Dvořák.

Terénní vozidla budou sloužit v hůře přístupných oblastech. Sedm vozů v provedení SUV zvládne polní a lesní cesty, dvě vozidla s náhonem na čtyři kola nasadí krajské ředitelství na Orlickoústecku. Kromě toho bude mít policie k dispozici například deset mikrobusů pro přepravu deseti policistů, z toho tři jsou vybavená mřížemi proti poškození.

Kriminalisté dostali tři nové transportéry s mobilní laboratoří. Auto je vybavené elektrocentrálou, stanem pro zakrytí místa činu, sadami fotoaparátů a objektivů, nářadím nebo kufříky pro uchovávání odebraného biologického materiálu, sety pro snímání otisků prstů, obuvi, nohou, pneumatik nebo zubů, uší, rtů či loktů.

Obvodní, dopravní a cizinecká oddělení dostanou osobní auta ve služebním a civilním provedení. Do nové výbavy patří i autobus pro 52 lidí, jeden nízkoponorný člun a jeden prám.