Totožnost muže už policie pravděpodobně zná, ale musí ji ještě potvrdit výsledek analýzy vzorků DNA, na nějž se stále čeká. Policie už zahájila výslechy lidí, kteří mohou objasnit, zda muž spáchal sebevraždu, nebo jestli šlo o násilný trestný čin.

Podle dosavadních výsledků odborných expertíz bylo auto nalezené před týdnem poblíž Hostouně zapálené úmyslně. Vyšetřovatel hasičů zatím vyloučil například technickou závadu či samovznícení od horkého motoru. "Stále pracujeme jak s možností sebevraždy, tak násilného trestného činu," řekla dnes ČTK Nováková. Policie už začala vyslýchat lidi, kteří by mohli policii objasnit, co se 1. dubna řidiči shořelého Nisanu Patrol stalo.

Ačkoli policie ještě nemůže oficiálně potvrdit totožnost mrtvého, podle informací ČTK pravděpodobně jde o muže středního věku z obce, která leží nedaleko místa nálezu. Mezi vyslýchanými jsou i známí pravděpodobné oběti. "Experti slíbili, že výsledky DNA budou nejpozději v pátek. Do té doby se nemohu k totožnosti oběti nijak vyjádřit," uvedla mluvčí.