"V podstatě neměl žádný majetek a všechny utržené peníze prohrál v automatech v hernách, kde se drogy prodávaly. I přes desetitisícové až statisícové příjmy neměl ani na zaplacení ubytování," řekl mluvčí k organizátorovi obchodů.

Podle policie vyráběl muž za posledního půl roku drogy nejméně třikrát až čtyřikrát týdně, a to pokaždé v rozsahu 20 až 70 gramů. Jaké celkové množství pervitinu vyrobil a kolik na tom drogový gang utržil, kriminalisté zjišťují.

Policie připravovala zatčení skupiny několik měsíců. Hlavního organizátora zadržela v uplynulých dnech zásahová jednotka, protože policisté měli obavy, že bude ozbrojený.

Zatčen byl ve svém voze, když převážel 22 gramů nově vyrobené drogy. Měl u sebe dvě pistole, nůž, tzv. boxer a obušek.

Pachatel byl podle kriminalistů kvůli obavám z dopadení velmi opatrný; měnil místa, kde drogy vyráběl a do výroby zapojil kromě své 28leté partnerky i tři známé. Jezdili na Slovensko do předem domluvených lékáren nakupovat větší množství léků, z nichž lze pervitin, řazený k nejtvrdším drogám, vyrábět.

Spis uvádí, že zbylí členové gangu se postarali nejen o zajištění léčiv, ale i financování výroby a prodej drog. Část z nich je na pervitinu závislá. Hlavní pachatel opustil naposledy věznici, kde si odpykával trest za přípravu drog, loni v lednu.

Nyní je pětice stíhána za nedovolenou výrobu drog. Ve vazbě je hlavní pachatel, jemuž hrozí až deset let vězení. Ostatní jsou stíháni na svobodě a mohou jít až na pět let za mříže.