Příjmy společnosti se v kvartále meziročně zvýšily o 81 procent na 282 milionů liber a zisk před zdaněním stoupl z 0,3 na 3,1 milionu.

Prodej automobilů výrobce ve čtvrtletí zvýšil o 99 procent na 1776 vozů. Zasloužil se o to především více než dvojnásobně vyšší odbyt v Číně, kde byly na trh uvedeny nejnovější modely DB11 a Vantage. Na domácím trhu se prodeje zvýšily o dvě třetiny. Společnost předpokládá, že její prodeje za letošní rok dosáhnou horní hranice prognózy, a to až 6400 aut.

Firma se v říjnu stala po desítkách let první britskou automobilkou, která vstoupila na akciovou burzu. Její akcie od té doby klesly přes 20 procent, dnes dopoledne ztrácejí sedm procent. Podle analytiků společnosti Jefferies příjmy zaostaly za očekáváním.

Stejně jako jiní výrobci se automobilka připravuje i na všechny varianty scénářů odchodu Británie z Evropské unie, včetně případného hromadění zásob komponentů a změny dopravy. Šéf automobilky Andy Palmer označil dohodu o brexitu za dobrou, dokud ale neprojde parlamentem bude jeho firma pokračovat v přípravě pohotovostních plánů. O zahájení těchto plánů bude rozhodovat v prosinci.

Automobilka vyrábí vozy pouze v Británii a v příštím roce tam hodlá otevřít svůj druhý montážní závod, s nímž její kapacita stoupne z nynějších asi 7000 na 14.000 automobilů. Vedle elektromobilu Lagonda tam v roce 2020 zahájí výrobu svého prvního sportovně užitkového vozu (SUV) nazvaného DBX.

Společnost Aston Martin byla založena před 105 lety a proslavil ji mimo jiné fiktivní tajný agent James Bond. Aston Martin vlastní konsorcium investičních firem z Kuvajtu a italské InvestIndustrial. Skoro pětiprocentní podíl vlastní automobilka Daimler výměnou za napojení na technologie pro připojená a autonomní auta.