Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních amerických podniků, si dnes připsal 2,17 procenta a obchodování uzavřel na 25.798,42 bodu. Širší index S&P 500 se zvýšil o 2,15 procenta na 2809,92 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite vzrostl dokonce o 2,89 procenta na 7645,49 bodu.

Akcie bank Goldman Sachs a Morgan Stanley zamířily vzhůru poté, co čtvrtletní zisky obou podniků překonaly očekávání analytiků. Z překvapivě příznivých čtvrtletních výsledků těžily rovněž akcie zdravotní pojišťovny UnitedHealth a farmaceutické společnosti Johnson & Johnson.

Náladu na akciovém trhu podle agentury Reuters podpořily také některé příznivé údaje o americké ekonomice. Americká centrální banka (Fed) dnes například oznámila, že průmyslová výroba ve Spojených státech v září čtvrtý měsíc za sebou pokračovala v růstu.

Na devizovém trhu dnes americký dolar zůstal bez výraznějších změn. Kurz jednotné evropské měny euro vůči dolaru se kolem 22:00 SELČ pohyboval těsně pod 1,1580 USD, tedy zhruba na úrovni pondělního závěru.