Dow Jonesův index oslabil o 0,02 procenta a obchodování uzavřel na hodnotě 26.210,33 bodu. Širší index S&P 500 si připsal 0,22 procenta na 2839,19 bodu, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite přidal 0,71 procenta na 7460,29 bodu.

Internetové televizi Netflix se v posledním loňském čtvrtletí podařilo získat o téměř dva miliony předplatitelů více, než se očekávalo, a ztrojnásobit čistý zisk meziročně na 186 milionů dolarů (3,86 miliardy Kč). Tržní kapitalizace firmy díky tomu poprvé překročila 100 miliard dolarů a její akcie v reakci na výsledky vyskočily o více než devět procent. Za celý loňský rok pak akcie zpevnily o 53 procent.

Hospodaření firmy Johnson & Johnson negativně poznamenala mimořádná daň, kterou americkým firmám ukládá zaplatit nový daňový zákon. Největšího výrobce spotřebního zboží na světě společnost Procter & Gamble zase u investorů poškodil pokles hrubých marží.

Americký prezident Donald Trump dnes schválil vysoká cla na dovoz solárních panelů a velkých praček. Zavedení cel podpoří místní výrobce, včetně firmy Whirlpool, a je prvním obchodním omezením zavedeným podle zřídka používaných obchodních zákonů USA, které umožňují jednostranné akce. Akcie Whirlpoolu na tento krok zareagovaly růstem.

Americký dolar během dnešního obchodování klesl ke koši hlavních měn na své tříleté minimum. Před 22:00 SEČ ztrácel dolarový index téměř 0,3 procenta a pohyboval se blízko 89,91 bodu. Euro k dolaru naopak 0,3 procenta přidávalo a nacházelo se na 1,2294 USD. Posílil ho především nad očekávání vysoký růst indexu spotřebitelské důvěry v eurozóně. Dolar ztrácel i více než 0,5 procenta na japonský jen, obchodoval se za 110,32 JPY.

vjn