Dolarový index, který měří výkon dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 17:00 SEČ přidával asi půl procenta na 97,84 bodu.

Dolar vůči euru ve stejnou dobu vykazoval růst asi o jedno procento na 1,1036 USD, vůči japonskému jenu přidával 1,4 procenta na 104,57 JPY. Euro k jenu mělo k dobru 0,5 procenta na 115,39 JPY.

Ředitel FBI James Comey v neděli uvedl, že nově nalezené e-maily Clintonové z doby, kdy vedla americkou diplomacii, neukazují na žádné porušení zákona. Zpráva o prověřování nově nalezených e-mailů v minulých dnech posilovala šance na výhru republikánského kandidáta Donalda Trumpa.

Investoři považují Clintonovou za kandidátku, která by v ekonomické politice Spojených států nic zásadního neměnila, případné Trumpovo vítězství ale mají spojeno spíše s nejistotou ohledně dalšího politického i ekonomického vývoje země.

"Je to všechno o volbách. O Comeyově dopisu," řekl agentuře Reuters analytik Joseph Trevisani z investiční společnosti Worldwide Markets. "Trhy chtějí kontinuitu a v podstatě chtějí to, co promítly do ceny. Oba tyto body směřují ke Clintonové," dodal. To je podle něj i důvod, proč trhy reagují na cokoli, co zvyšuje šance Clintonové a umazávají část ztrát z minulého týdne.

Někteří analytici jsou před volbami obezřetní, protože červnové hlasování o vystoupení Británie z Evropské unie bylo pro trhy velkým překvapením, po kterém následoval chaos. "Brexit byl pro mnohé tvrdou lekcí a je stále ještě v živé paměti," upozornil analytik Craig Erlam ze společnosti Oanda.