Neštěstí se stalo u ostrova Aigina nedaleko metropole Atén, v době srážky panovaly zcela příznivé meteorologické podmínky. Rychlý člun z prozatím neznámých důvodů narazil do výletní lodi s více než dvěma desítkami turistů. Turistické plavidlo tímto místem projíždí pravidelně každou půlhodinu.

Jak upozornil server Iefimerida, osmimetrový člun se silným motorem doslova přeťal turistickou loď vedví. Plavidlo s turisty se po nehodě potopilo. Příslušníci pobřežních hlídek zachránili z vody 21 lidí, na místě zasahoval i vrtulník.

Mezi mrtvými je kapitán a majitel turistické lodě, devítiletá dívka a její otec. Dalšího utopeného muže vytáhli u trosek lodě z dvacetimetrové hloubky potápěči. Těžce zranění byli převezeni do aténského přístavu Pireus, včetně osmadvacetileté cizinky, které byla při havárii téměř amputována noha. Odtamtud je sanitky odvezly do nemocnice. Lehce zranění byli ošetřeni v nejbližším nemocničním zařízení na Aigině a většina už byla propuštěna.

Policie teď nehodu vyšetřuje. Muže, který člun řídil a který neštěstí zavinil, policisté zadrželi. Podle médií při výslechu řekl, že loď s turisty vůbec neviděl a že nechápe, jak se neštěstí stalo. Očití svědkové uvádějí, že člun projížděl místem nadměrnou rychlostí.