Sokolov dnes ale podle agentury TASS řekl, že prozatím neexistuje žádný přesvědčivý důkaz, který by jasně ukázal na teroristický čin. "Ani (ruská) vládní komise a ani egyptská vyšetřovací komise nemají přesvědčivý důkaz, že to byl akt teroru," řekl Sokolov.

Ministr dopravy dále prohlásil, že letiště po celém Egyptě nyní procházejí bezpečnostními prověrkami, na které dohlížejí i Rusové. Kontroly mají být dokončeny do týdne. "(Prověrky) začaly v pondělí. Naše zvláštní týmy z (agentury pro leteckou dopravu) Rosaviacije, (úřadu pro kontrolu leteckého provozu) Rostransnadzoru a dalších agentur již pracují na všech egyptských letištích," řekl Sokolov. O dosavadních výsledcích odmítl hovořit.

Rusko po nehodě pozastavilo všechny turistické lety do Egypta. Ze země, která je oblíbenou turistickou destinací, postupně evakuuje všechny ruské občany. Zatím není jasné, kdy se lety obnoví. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pondělí řekl, že toto omezení neskončí spolu s vyšetřováním katastrofy, ale až po zavedení příslušných bezpečnostních opatření. Podle Medveděva se tak v brzké době nestane.

V médiích se mezitím objevily spekulace, že letadla s ruskými turisty do Egypta začnou létat možná až za řadu měsíců či dokonce několik let. "Raději to nebudu komentovat," řekl na toto téma Sokolov.

"Je to obtížný krok. Lety budou obnoveny, jakmile bezpečnostní opatření na egyptských letištích splní mezinárodní standardy, což musí potvrdit příslušné agentury," dodal Sokolov.