Nehoda se stala krátce před půlnocí. Rychle jedoucího Volkswagenu Golf si všimla motorizovaná policejní hlídka ve Stružnici. "Policisté zapnuli výstražná světla a začali jej pronásledovat. Řidič jel ale tak vysokou rychlostí, že mezi ním a policejním vozem byl zhruba 300 metrů odstup. Následně ho policisté ztratili úplně z dohledu, nicméně za ním pokračovali dál. Auto pak našli havarované. Řidič byl nalezen mimo vozidlo, bez známek života," řekla mluvčí.

Podle vyšetřování na místě havárie vyjel řidič pravděpodobně v důsledku vysoké rychlosti mimo vozovku. Auto porazilo směrový sloupek, oplocení u dvou domů a pokračovalo v jízdě silničním příkopem. Následně se několikrát přetočilo přes střechu a zůstalo stát v pravém jízdním pruhu na vozovce. "Řidič zřejmě nebyl připoután, neboť byl z vozu katapultován a nalezen na opačné straně v silničním příkopu, několik metrů od vozu," dodala Suchánková. Přesnou příčinu smrti muže určí soudní pitva. "Provedeny budou i toxikologické rozbory, jejichž výsledky potvrdí či vyvrátí, zda pil muž před jízdou alkohol," dodala mluvčí.

Policie v Libereckém kraji od sobotního rána vyšetřuje ještě jednu vážnou dopravní nehodu. Mezi Lomnicí nad Popelkou a Rváčovem na Semilsku srazil třiatřicetiletý řidič citroenu devětačtyřicetiletého chodce, který byl s vážným poraněním hlavy převezen na traumatologii do liberecké nemocnice. Řidič měl v dechu skoro dvě promile alkoholu.