Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Když je královně hala malá: Róisín Murphy pro velký zájem přesunuta do Karlína

Autor: red - 
2. ledna 2024
12:37

Už  17. března se do Prahy vrátí svérázná umělkyně, disco chameleónka Róisín Murphy. Promotérská agentura Selection její koncert pro velký zájem z Divadla Archa přesunula do Fora Karlín. Tam irská zpěvačka představí již své šesté sólové studiové album s názvem Hit Parade.

Róisín se prezentuje výstředním způsobem, na pódiu vždy září a exhibuje s maskami a v nápaditých kostýmech. Jak sama říká: „Myslím, že by mi to zlomilo srdce, kdybych už nikdy nemohla stát na pódiu a zpívat“.

Na sólovou dráhu se Róisín vydala v roce 2005 po osmileté spolupráci s Markem Brydonem, se kterým společně tvořili ikonické elektro duo Moloko. Vydali společně celkem čtyři studiová alba s hity jako „The Time Is Now“ nebo „Sing It Back“.

S dlouholetým spolupracovníkem a kamarádem DJem Parrotem vydala v roce 2019 singl „Incapable“ a v březnu 2020 singl „Murphy’s Law“. Páté Róisínino album „RÓISÍN MACHINE“, které vyšlo v roce 2020, bylo vyvrcholením jejich spolupráce.

Koncert Róisín Murphy slibuje velký příval její energie a originální popovou nálož. Pro velký zájem byl koncert přesunut z původně oznámeného místa Divadlo Archa do Fora Karlín. Vstupenky zůstávají v platnosti, uvádí promotéři ze Selection, kteří letos přivezou také legendární elektroniky Die Antwoord, nebo countryrockové Dead South, kteří si 4. června v pražských Žlutých lázních střihnou vystoupení s Ivanem Mládkem a jeho Banjo Bandem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi