V případě metra se intervaly jednotlivých spojů prodlouží zhruba o jednu až dvě minuty. Tramvaje pojedou ve špičkách namísto po osmi až po deseti minutách, u autobusů se prodlouží intervaly z šesti na 7,5 nebo ze 7,5 na deset minut. „O víkendu tak bude jezdit i metro na linkách B a C, všude bude interval 7,5 minuty,“ uvedl Drápal.

Omezené jízdní řády fungují v pražské hromadné dopravě na začátku roku pravidelně, neboť cestuje méně lidí. Podle mluvčího je to dáno mimo jiné obecně nižší ekonomickou aktivitou v prvních měsících roku - v metropoli je málo turistů a nejezdí do ní tolik lidí například na výlety a zároveň mají vysokoškoláci zkouškové období a řada z nich ve městě není nebo po něm tolik necestuje. V únoru mají na počet cestujících vliv také jarní prázdniny.

Cestující čeká v lednu kvůli opravám několik krátkodobých výluk v tramvajové dopravě. První bude v noci z 11. na 12. ledna mezi Vozovnou Střešovice a Sídliště Petřiny. Obousměrně nepojedou tramvaje v pátek 19. ledna od 00:40 do 04:40 mezi Starým Hloubětínem a Lehovcem a v sobotu 20. ledna od 07:00 do 18:00 na trase Anděl – Sídliště Řepy a Anděl – Radlická. Od pátku 26. do neděle 28. ledna nepojedou tramvaje mezi Královským letohrádkem a Brusnicí a 27. ledna pak přes den ani v Praze 10 mezi Průběžnou a Vinicí. Poslední lednová krátkodobá výluka bude v noci z úterý 30. na středu 31. ledna mezi zastávkami Koh-i-noor a Průběžná.

Fotogalerie
18 fotografií